top of page

Dragi naš kaj projektna je manifestacija proizašla iz istoimene emisije koju je emitirao Radio SVN, zamišljena da njeguje kulturu kajkavskog izričaja i prati „kajkavce“ i njihovu kulturno-zabavnu djelatnost u prigorskom, zagorskom, međimurskom, podravskom, zagrebačkom i drugim krajevima.

Program se odvija na prostoru jezera Orešje na travnatom terenu s drvećem da bi se postigla što ugodnija domaća atmosfera. Podijeljen je u dva dijela - gastro-etno i glazbeno-scenski. Trajanje mu je cjelodnevno ili dvodnevno, a u njega se uključuju sve udruge koje naginju kajkavskoj kulturi i njegovanju starih običaja.

Gastro-etno se odvija u improviziranim starim „dvorišćima“, uređenima na autentičan način (stari plot, drvena hiža...itd...) u kojima se, uz pjesmu i ples, prikazuju negdašnji život na selu (pranje rublja u koritu, cjepanje drva, košnja trave, hranjenje domaćih životinja, kosanje djeteline, slaganje kupice...itd...), rad sa starim alatima i prikaz starih zanata (klepanje kose, rad na tkalačkom stanu, čehanje perja...itd...), pripremanje tradicionalnih jela i pića (pečenje rakije, gaženje zelja, greštanje grožda, pečenje kruha, cvrnje čvaraka, pečenje odojka...itd...) i  ostalo što spada u prikaz starinskih običaja.

Glazbeno-scenski dio čini festival Dragi naš kaj, revijalni program koji donosi nove kajkavske pjesme pjevača s „kaj scene“.

  • w-facebook

NOVITETI 2013 - PROMOCIJA 23.02.

***DRAGI NAŠ KAJ 2013***Turistička ponuda Zagrebačke županije-Trg Josipa Jelačića***


***Turistička ponuda Zagrebačke županije-Trg Josipa Jelačića*** U organizaciji TZG u subotu 23.02.2013. udruga DRAGI NAŠ KAJ na promo štandu TZG Sveta Nedelja uz ostale naše svetonedeljske manifestacije i naše SVN suvenire odradila je svoju prvu promociju manifestacije DRAGI NAŠ KAJ 2013.

Uz voditeljsku palicu Vida Baloga i Kud Kerestinec dočarali smo djelić manifestacije uz pjesmu i ples. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici Svete Nedelje koja nam je ustupila prostor na svome promotivnome prostoru te članovima Kud-a Kerestinec koji su odlično izpromovirali našu malu-veliku manifestaciju.A našoj BARICI poručujemo nek si nabavi ralicu kak bi i drugi put bila z nami! I kak saki kajkavec veli "PIPL MAST TRAST AS"

KRENULE I POMALO PRIPREME ZA DRAGI NAŠ KAJ 2013!!

Vidimo se 01. -02. lipnja, na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji!

bottom of page